Hanne Pontoppidan
Aktuelt

Formand i kommentar til Tesfaye: Lærerne skal med på nuværende vilkår – og vi følger med

Uddannelsesforbundets formand er ikke i tvivl. Børne- og undervisningsministeren har lyttet til Uddannelsesforbundets medlemmer. Men der er også brug for handling, lyder hendes kommentar.

Børne- og undervisningsminister Mattis Tesfaye (S) fortæller i et interview med Uddannelsesbladet, hvilke tanker han også gør sig med området for voksenuddannelser, når han om kort tid offentliggør regeringens omfattende reform af ungdomsuddannelserne.

Der er brug for en hurtig og tydelig politisk udmelding om, at lærerne kan følge med opgaverne på deres nuværende vilkår, så ingen begynder at søge væk.
Hanne Pontoppidan
formand i Uddannelsesforbundet

Uddannelsesbladet har bedt Uddannelsesforbundets formand, Hanne Pontoppidan, om at forholde sig til de tanker, Mattias Tesfaye løfter sløret for i interviewet. 

Og hun er ikke i tvivl. Uddannelsesforbundet er blevet hørt.

- Vi har løbende givet ministeren en række meldinger om forankring, indhold, lærerkvalifikationer og snitfladen til FGU. Og så har vi sagt to ting meget tydeligt, siger Hanne Pontoppidan:

- For det første har vi sagt, at der er brug for en hurtig og tydelig politisk udmelding om, at lærerne kan følge med opgaverne på deres nuværende vilkår, så ingen begynder at søge væk begrundet i usikkerhed om et fremtidigt job.

- For det andet har vi tydeliggjort over for ministeren, at der er brug for et samtidigt udspil om voksenuddannelserne. For hvis man fjerner ungdoms-hf’en fra VUC i det ungeudspil, man pusler med, vil det have katastrofal betydning for VUC’s eksistensmuligheder.

Og, lyder det fra Hanne Pontoppidan, efter hun har læst interviewet:

Jeg må sige, ministeren har han hørt grundigt efter. Det er jeg meget glad for og håber, at han har hørt lige så godt efter på de andre områder.
Hanne Pontoppidan
formand i Uddannelsesforbundet

- Selv om det ikke fuldt og helt er de to budskaber, ministeren leverer på her, så må jeg sige, at har han hørt grundigt efter. Det er jeg meget glad for, og jeg håber, at han har hørt lige så godt efter på de andre områder, vi har meldt ind på.

Vi er mega spændte

I det hele taget afventer formanden med spænding, at planerne om, hvordan det fremtidige landskab af uddannelser for både unge og voksne bliver sat sammen. 

- Vi er alle megaspændte på, hvad ministeren har i posen, når han endelig fortæller os, hvad hans konkrete ønsker og planer er for det fremtidige institutionslandskab. Vi har ventet længe, og vi har som forbund været inde at drøfte hans tanker i hvert fald ad fire omgange, men uden at se noget konkret. 

De kommende uger, hvor forventningen er, at regeringen vil offentliggøre sit udspil til en uddannelsesreform, bliver derfor fulgt tæt. Ligesom Uddannelsesforbundet holder skarpt øje med også de efterfølgende politiske forhandlinger og udtalelser om, hvordan implikationerne for voksenuddannelserne vil blive løst. 

- Vi vil naturligvis følge udspillet og forhandlingerne på både ungdoms- og voksenuddannelsesområdet tæt. Og vi vil bringe den store viden, som medlemmerne, der underviser de unge og voksne i målgruppen hver dag, har, med ind til politikernes forhandlingsbord. Vi vil sikre, at den viden er i spil, når fremtidens institutionslandskab bliver tegnet. 

Dato
Af
Foto
Mikkel Østergaard