Billedeforside af bogen Election Year

Election year

Forfatter
Lotte Genefke m.fl.
Forlag
Columbus
Antal sider
224
Pris
240 kroner
Bogen får
En mere aktuel udgivelse end denne er nok svær at finde i dette efterår.

Når man så fra begyndelsen tydeligt fornemmer, at de tre forfattere har et endog meget grundigt kendskab til det amerikanske valgsystem og valgmekanismer, bliver forventningerne høje. Og lad det være slået fast fra starten: Denne anmelders forventninger er på alle måder blevet fuldt indfriet!

Gennem otte kapitler føres læseren godt og grundigt gennem det noget specielle valgår i USA. Blandt andet How the system works, Democracy under pressure, SoMe, media and AI – who controls the public debate? Abortion pushing votes, The war on woke og Immigration

Bogens afsnit består hovedsageligt af korte forklarende teori-afsnit og non-fiction som for eksempel taler, statistikker og kampagnevideoer. Derved egner bogen sig både til at bruges i fuld længde og i udvalgte afsnit.

Forfatterne ønsker med bogen at klæde eleverne på til at forstå det amerikanske politiske system og valgmekanismerne. Desuden viser de, hvordan aktuelle emner spiller en meget stor rolle i midtvejs- og præsidentvalget.

Bogens tekststykker er af meget forskellig længde og suppleres på glimrende vis af gode velvalgte billeder og tegninger plus ikke mindst yderst relevante arbejdsspørgsmål og meget sigende og særdeles anvendelige landkort.

De tre forfattere underviser alle på Marselisborg Gymnasium i Aarhus, og undervejs fornemmer man særdeles tydeligt deres pædagogiske baggrund og erfaring med elever i denne aldersgruppe.

Bogens klare inddeling i diverse temaer og dens aktuelle talmateriale betyder dog, at udvalgte dele uden problemer vil kunne inddrages i undervisningen i en lang række tværfaglige sammenhænge – ikke mindst ved projektarbejde eller som forberedelse til studierejser og lignende på både EUD, KVU, HF og lignende.

Forfatterne skal have meget ros for en helt igennem gedigen aktuel udgivelse til et yderst kompliceret emneområde – både ros for det enkle sprog, den pædagogiske linje og bogens klare inddeling. Og forlaget Columbus skal igen-igen have ros for en virkelig højaktuel og derved uhyre relevant udgivelse.

Ingen tvivl om, at denne bog vil blive brugt særdeles meget både i den nuværende valgperiode og i de kommende.

Dato
Af
Ole Fournais